A stílus nem kötődik életkorhoz. Mérettől független. Nincs ára. A jó hírem az, hogy tanulható.

A stílus egyrésze önbizalom, egy része önismeret. A személyiség vizuális kifejezése. Jele annak hogy ismered az erősségeidet és a gyengeségeidet. Hogy tudod hangsúlyozni a jót. Hogy tisztában azzal, miért fontos a kinézet.

Bár a stílus egyik eleme a ruha, ne keverjük össze a divattal. A divat maga a ruha, de csak ruhával stílust nem lehet kifejezni. A divat a ruhában van, a stílus a viselőjében.

A stílus az egyén, a sokszínűség és az egyediség ünneplése. Nincs köze az ideális testalkathoz, nincs köze a kívánt nő eszményképhez. A stílus örömet okoz és a lehetőségek végtelenek.

A stílus nem ismeri az ideálist. Önjáró. Friss és szokatlan.

A stílus demokratikus. Mindenkinek ad lehetőséget hogy egyéni és megismételhetetlen legyen.

A stílus arisztokratikus. Megkülönböztet azokól, akik a funkcionalitás mentén vagy bizonyos cél érdekében vesznek fel ruhát. Hirdeti, hogy viselőjének van énképe, van információja magáról és kézben is tartja azokat.

A stílus intelligens. Önismeretet igényel. Körülöleli az én-t, de nem takarja el. Mindig annyit mutat belőle, amit aznap engedünk.

A stílus optimista. Azt kommunikálja, hogy a világ érdekes hely és hogy minden nap különleges alkalom. Érdemes erőfeszítést tenni, hogy kalandozzunk benne.

A stílus nem rizikó nélkül. A kísérletezés önmagában rejti a hibázás lehetőségét, de ez a fejlődés ugródeszkája.

Olyan kultúrában élünk, ahol minden vásárlásra ingerel, felhalmozásra buzdít. Amikor a gardróbunkról van szó – függetlenül attól, hogy már az ajtaját sem tudjuk becsukni – mégis azt mondjuk: “nincs egy rongyom, amit felvegyek.” Sokan kritizálják a stílust, hogy trendi, az anyagiakról szól és csak külsőség. De ők összekeverik a stílust a divattal. A divat azért van, hogy változzon és mi fogyasszunk.

A stílus épp abban eszköz hogy a dolgok kakofóniáját és elárasztó jellegét elkerülhessük. Módszer, hogy az árudömpingben is megtaláljuk és választhassuk magunkat. Képessé tesz szabadon szelektálni. Jó döntést hozni.

A stílus önsimereti válasz az anyagias világra: az egyéniségünk pecsétjét tesszük a környezetünk tárgyaira. A stílusos gardrób a lehetőségek tárháza, ahonnan az kerül ki, amit aznap meg akarunk mutatni magunkból.

A stílus fontos, gyakran alulértékelt és széles körben félreértett eszköz. Amikor azt mondjuk divatosak szeretnénk lenni akkor valójában arra gondolunk, hogy szeretnénk ha lenne stílusunk.

A stílus örömet ad, mert friss és kreatív. Jellemző, mégis fejlődő egyszerre. Szól a személyiségről, önkifejezésről és mindig szól az emberi lét megismételhetetlen egyediségről is.

A stílus több, mint öltözködés. Utazás az önkifejezésben, öltözékeken keresztül. A karakter és a lélek életigenlő kifejeződése.

Azt sugallja, hogy képes vagy személyes környezetedet kézben tartani és hatni rá. Azt kommunikálja rólad, hogy ura vagy a helyzetnek, hogy jó melleted lenni mert biztonságos hely vagy. Nélkülözhetetlen eszköz tehát abban, hogy lavírozz az életben, legyen az szociális tér, munkahely, stíluspszichológia vagy család.

A divat sokba kerül. A stílus megfizethetetlen.

A divat őrült. A stílus intelligens.

A divat egyenruha. A stílus individualizál.

A divat változik. A stílus fejlődik.

A divat anyagi. A stlílus szellemi.

A divat külsőség. A stílus belülről fakad.

A divat csillog. A stílus ragyog.

A divat szolgaság. A stílus fölény.

A divat direkt. A stílus sejtelmes.

A divat utánozható. A stílus egyedi.

A divat biztonság. A stílus bátorság.

A divat ruha. A stílus karakter.

A divat beskatulyáz. A stílus felszabadít.

A divat előírt. A stílus spontán.

A divat felület. A stílus mélység.

 

 

Forrás: psychologytoday.com

Fotó: https://trinnyandsusannahdotnet.wordpress.com/2013/08/23/how-to-wear-stripes-if-you-have-a-large-bust/