Coco Chanel: Az a nő, aki semmilyen sminket nem használ, túl sokat gondol magáról!

Coco Chanel nagy ideál, ezzel a mondásával némiképp mégis vitába szállnék. A sminket – szerintem – elsősorban nem azért használjuk hogy eltüntessük valamit. Legalábbis manapság. Az ápoltság és a szépség nem a sminkkel kezdődik, hanem a sminkkel fejeződik be. Értem én hogy Coco idejében nem volt Tindigo, Deciem, PC, K-beauty, lézer, hámlasztó kúrák, hordható fényvédők és peptid csodák és sokkal többet kellett a sminknek elvinnie, de ma más szelek fújnak.

A szép bőrt tudatos bőrápolással érjük el, a smink a hab a tortán. Nem szükséges rossz, hanem igazi csemege. Hab a tortán. Nem, inkább a csersznyeszem a habon. Kísérletezés, játék, önismeret, kikapcsolódás, örömforrás, meditáció, megújulás, nem?

Smink tipp #1

Játszunk bátran a sminkkel! Csak festék! Lemosom! Nem mindegy? Pláne ha úgy kezdünk el pingálni, hogy nem reggel a rohanásban, ahol nincs idő javítani. Vagy a nagy esemény előtt, ahol mindennek tökéletesnek kell lenni. Én legtöbbször este, a napi lemosás előtt kezdek neki a játéknak. Fürdőszoba, gardrób, pipere tükör, double cleansing szertartás előkészítve és jöhet a kísérlet. Túl erős lett? Kit érdekel. Ez a szín mégsem jó? Na és? Túlrajzoltad a szádat? Csinálj egy szelfit róla! A bakeing ijesztő? Próbáld ki! Ragtapasz a szemfestés előtt? Hajrá! Ne feledd: “What happens in Vegas, stays in Vegas.”

Smink tipp #2

Imádom a dewy finish-t. Ez az amikor a bőr kicsattanónak látszik: feszes, rugalmas, elbotlik rajta a fény, elcsúszik a nap is. Ha nem ilyen a bőröd (nekem utoljára nyilván a múlt században volt ilyen), akkor kisegítenek a highlighterek, az illumination primerek, a luminous BB krémek és alapozók. Csillog a fényvédőd? Örülj neki! A matt öregít és múltszázadi. Olyan Coco Chanel-es. Viszont. Akinek nagy pórusai vannak (adottság és korral vagy napkárral járó kollagén vesztés) annak a dewy finish kiemeli a pórusait. Sajnos. Nem ragozom tovább, ott le kell púderezni. Kész. Ez van. Bye-bye glass skin.

Folytatom…. Itt van a 2. rész 

(fotó: Miss Piggy Facebook oldala)