Nagyon sok makeup tutorial van az interneten. A mi korosztályunkhoz szólók ennek a töredéke. Tapasztalatból tudom, hogy ego romboló mindent megnézni. A mi korosztályunkhoz szóló jókra pedig nehéz rábukkanni, ám nem lehetetlen. Elmondanak minden fortélyt és trükköt. Én most kiegészítem ezeket. Itt olvasható az 1. rész

Smink tipp #3

Dolgozzunk azzal, ami van. Ha akkora a szemünk, hát akkora. Ha olyan alakú a szánk, hát olyan. Ne rajzoljuk teljesen át magunkat. A cicafaroknyi winged eye túlzás. A porn-lip nevetséges. Nem vagyunk Insta lányok sem, hogy a napra lehessen nézni de ránk nem a túlzásba vitt highlighter-ezés miatt Lem L. Hát igen, a túlzások … A változó korban az a jó, hogy nem kell már másnak látszani, mint amik vagyunk. Elég ha szépek vagyunk, nem? Lehetünk nyugodtan bölcsek, elegánsak, visszafogottak.

Smink tipp #4

A szemhéj púder elsősorban matt legyen. Nemcsak azért mert a ráncos hooded eye-ban jobban megül a csillogó szemfesték és nemcsak azért mert ha kicsi is lepereg, a szem alatti területről az unikornis csillámpor takaríthatatlan, hanem mert a visszafogottság maga az elegancia. Lehet egy-egy pötty a belső szemzugban, persze hogy lehet a mozgó szemhéj részen főleg ha olyan mélyen és közel ülő szemünk van mint nekem, de a csillogó palettákat adjuk oda a lányunknak. Vagy a lányunk korú barátnőinknek. Nem feltűnni akarunk és világítani, mint egy drag queen, hanem szolíd méltóságot sugározni. A túl sok smink a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk.

Smink tipp #5

Smink tipp, ami nemcsak smink tipp. Ahogy lógni kezd az arcunk, úgy kezdenek a kontúrok elmosódni, a vonalak szétcsúszni, a határok eltűnni. Legjobban a szemöldökön látszik! Microblade-ing, tartós festés, ezek nem ördögtől való dolgok, bátran játsszunk el a gondolattal! Szempilla lifting, óvatos szájkontúr tetoválás, fogfehérítés. Minden a természetesség jegyében. Ez nem túlzás, ez annak a restaurálása, ami volt. A restaurátor szak a képzőművészeti egyetem osztatlan képzésben öt év. Lilla azt mondja, semmi kreativitást nem igényel (bocsánat, a liberal art szak mindig – by nature – túloz persze), megismétlik azt ami volt, ahogyan volt. Pont ez kell nekünk! Nem új arc, csak a régit szeretnénk visszakapni.

A smink ugyan sok régi bűnünket eltünteti, de az alapelv változatlan: örömforrás, kísérletezés. Aszfaltkréta eső előtt. Lemosom, újrarajzolom. Mindennapi játékunk.